Dakar 2019 Mitjet

JONGENSDROOM BECX EN KUIJPERS KOMT UIT

4 januari 2019

MICHIEL BECX: “HET GAAT EINDELIJK BEGINNEN!”

Het is een jongensdroom die uitkomt voor Michiel Becx en Edwin Kuijpers: hun eerste Dakar deelname. Zondagavond zullen zij met de MitJet Off Road over het podium in Lima rijden en op maandag start de eerste stage van de zwaarste rally ter wereld. Eerder vandaag is het team door de administratieve en technische keuringen gegaan.

Becx geniet nu al in volle teugen van de entourage in Lima: “Het is echt geweldig om te zien en om dit mee te maken. We hebben natuurlijk al diverse rally’s gereden, zelfs een WRC. Maar dat alles verbleekt bij wat er hier gebeurt bij de Dakar. Zo’n groot bivak, iedereen is vriendelijk en attent. De lokale bevolking ziet ons als een soort held. Heel erg apart om dat te zien.”

De keuringen verliepen zonder problemen. “Het duurt vooral lang,” vertelt Kuijpers. “We begonnen met de administratieve keuringen, dan moet je alle stempels verzamelen op een formuliertje. Iedere stempel is een aparte tafel. Daarna volgt de technische keuring, doordat de buggy in Le Havre al gecheckt is, was dit zo gebeurd. En nu moeten we wachten tot de start!”

Zondag vindt de podiumceremonie plaats in Lima en op maandag worden de eerste kilometers gereden in het Peruaanse zand. “De rally begint met een special van 84 kilometer van Lima naar Pisco. Het is een proloog, maar zal zeker geen makkelijk rondje zijn. Op de tweede etappe beginnen de auto’s, dus we worden meteen goed getest!”

Mitjet Dakar 2019ALLES STAAT OP DE BOOT, BECX COMPETITION MAAKT ZICH KLAAR VOOR DAKAR!
Dakar 2019 MitjetWE HEBBEN HET PODIUM GEHAALD!

Gerelateerde berichten