Rallye du Maroc 2022

RALLYE DU MAROC 2022

15 oktober 2022

OKTOBER 2022

Stage 1
Michiel Becx met navigator Edwin Kuijpers eindigde ondanks twee (!) lekke banden op de 9e plaats.
Stage 2
Michiel Becx en Edwin Kuijpers eindigden als 11e, Michiel reed met een gekneusde duim na een klein minpuntje in de eerste etappe.
“Het resultaat was goed genoeg, maar daarvoor zijn we hier niet”, zegt Becx. “Het testen en veel kilometers maken is de reden waarom we hier in de eerste plaats zijn.”
Vandaag is het ‘duindag’, een technisch parcours door grote stukken duin, in tegenstelling tot de uitgestrekte vlakke stukken van maandag.
Stage 3
Gisteren was wat Michiel Becx ‘duindag’ noemde, een welkome afwisseling van het tempo van de dag ervoor (en vandaag). “Ik heb overdag zonder problemen kunnen rijden”, zegt Becx, wiens duim maandag gekneusd was. “Het was een goede dag. Ze zeggen dat de proef van vandaag de mooiste van de Rallye du Maroc is, dus daar ben ik enthousiast over.”
Michiel Becx en Edwin Kuijpers eindigden etappe 3 op de 11e plaats; Voor morgen staat een relatief lange (350 kilometer) maar zeer snelle proef op het programma.
Stage 5
Vandaag was de laatste etappe van de Rallye du Maroc, waarbij Michiel Becx en Edwin Kuijpers als 9e eindigden in de laatste etappe van dit evenement. Michiel heeft er zeker van genoten, zegt hij: “Dit was mijn favoriete etappe van de hele rally; een mooie winderige baan met enkele kleine duinen. We hebben goede vooruitgang geboekt, vooruitkijkend naar Dakar.” Gisteren zagen ze dat ze moesten boeten voor wat ze dachten dat wielschade was, maar het bleek een losgeraakte moer te zijn. Les geleerd!

Media

Rallye du MarocRALLY DU MAROC 2023

Gerelateerde berichten