OUR ROAD TO DAKAR

16 oktober 2019

MAROKKO TEST

De eerste 2 testdagen zitten erop, deze waren bedoeld om de rijders kennis te laten maken met de auto’s en om de afstellingen naar ieders zin te maken….
En zoals het een professioneel team betaamd alleen met de top van de top;
Gerard Seesing van Reiger Suspension was zelf 2 dagen aanwezig, van Goodyear was Erik Müller erbij. Janus Vick en ik hebben nu echt het gevoel dat de Iveco helemaal op punt staat.
We hebben veel kunnen rijden en alle kleine dingen zijn eruit, maar veel meer als een stuur wat iets scheef staat en een losgelopen boutje hebben we niet kunnen vinden.
De resterende 2 dagen gebruiken we om gewoon heel veel kilometers te maken, die hebben we echt nodig om nog meer rust te krijgen bij het rijden en navigeren. Want 1 ding is zeker; ervaring zit in Dakar nooit in de weg en die komt er alleen maar door heel veel te rijden.

Maar dat is met het team De Rooy en hun uitrusting geen hele grote opgave!

Afstellingen van de auto’s zijn top…, ze zijn voor de laatste keer stevig aan de tand gevoeld, de teamstrategie is bepaald en in de praktijk getest, iedereen heeft er een goed gevoel over, Gerard, Janus en Vick gaan met hun torpedo Iveco’s vol voor de hoogst mogelijke klassering. Ik zal hun met de frontstuur Iveco rugdekking geven mochten ze onverhoopt wat meemaken, we hebben mijn wagen vol geladen met reserve delen. Zo kunnen hun met de betrouwbare de Rooy Iveco’s op het minimale wedstrijd gewicht knallen voor de punten en wij nemen een maximum aan reserve delen mee en blijven ze zo kort mogelijk op de hielen om ze bij te staan als nodig….. Het enige wat nu nog rest is enkele maanden sportschool, maar ja dat hoort er ook bij !!!

Media