EVEN NABESCHOUWEN OP DE DAKAR 2022

24 januari 2022

Verwachtingen van de Dakar ‘22

Wat kun je verwachten van een deelname aan ‘s werelds zwaarste rally met een spiksplinternieuw type auto? En wanneer kun je dan spreken van een geslaagde deelname?

Voor Michiel, Hans, Edwin en Tim lagen de doelstellingen niet heel ver uit elkaar. Gemene deler was natuurlijk het behalen van de eindstreep en het leren kennen (in die extreme omstandigheden) van de Arcane Factory Racing auto’s. Daarin zijn ze 100% geslaagd en dat is met zo’n nieuw voertuig, dat in 8 maanden tijd is ontwikkeld, echt een prestatie van formaat.

Er werd ook gehoopt op één of enkele top tien klasseringen in het dagklassement, en ook daar kan een vinkje achter. Een zesde plaats was het best behaalde resultaat dat is gewoon erg knap.

Mooiste momenten

Voor Michiel en Edwin was een dag vol tegenslag (stage 3), toch het mooiste moment van de hele rally. Ze stonden na 30 kilometer al stil en hebben toen uren aan de Arcane moeten sleutelen. Maar door een enorm doorzettingsvermogen kwamen ze na nog 430 kilometer proef en 150 kilometer verbinding, op eigen kracht maar wel midden in de nacht, in het bivak aan. Iedereen was superblij dat ze nog in de race waren en de combinatie van die blijdschap en het balen overdag, was voor hen beiden echt heel mooi om mee te maken.

Tim was relatief onervaren als het op navigeren in een off-road rally aankwam. Hij heeft enorm veel geleerd en de doorgemaakte leercurve maakt hem erg trots. Natuurlijk deelt hij met Hans de behaalde eindklassering, een knappe elfde plaats, en de zesde plaats in een etappe. Chapeau!

Plannen voor 2022 en de Dakar 2023

De eerste echte grote proef voor de Arcane auto is dus zeker geslaagd te noemen. Nu komt het aan op het opdoen van meer ervaring met de auto zelf. Daarom zullen we in meerdere rally’s in 2022 onze coureurs weer aan de start zien verschijnen.

En we mogen een primeur melden: Arcane Factory Racing heeft de intentie uitgesproken om deel te nemen aan de Dakar 2023! Ze komen dan natuurlijk met de nodige extra ervaring, qua auto en ook persoonlijk, aan de start. Tevens heeft men een aantal updates aan de auto’s voorzien. Ze leggen de lat dus hoog voor het komend jaar en wij gaan dat met grote interesse volgen.

Dankwoord

Mede namens Michiel, Edwin, Hans en Tim willen we hier alle teamleden een groot compliment geven. Ze zijn de monteurs, de verzorging (fysiek en inwendige mens) en de organisatie om het team heen, een dikke pluim verschuldigd. Zonder team geen prestaties en dat beseffen ze maar al te goed.

Ook hartelijk dank ook naar jou als lezer van de verslagen en aan alle volgers op de Socials. Dankzij jullie positieve reacties en berichtjes weten onze mannen net weer dat beetje extra uit de Arcane’s te trekken. Bedankt dus en blijf ons volgen voor meer nieuws.

Dakar 2022
Dakar 2022
ARCANE RACING VERSLAGEN DAKAR 2022
Dakar 2024 Becx CompetitionDAKAR 2024

Gerelateerde berichten