Mitjet Dakar 2019

VERSNELLINGSBAK PROBLEMEN VOOR BECX IN EERSTE ETAPPE

8 januari 2019

METEEN EEN DAKAR AVONTUUR VOOR MICHIEL EN EDWIN

Na slechts zevenentwintig kilometer geeft de versnellingsbak van de MitJet de geest. Met dank aan de Dakar gedachte hebben Michiel Becx en Edwin Kuijpers toch de finish van de proef weten te bereiken. Ze zijn ongeveer zestig kilometer gesleept door een truck en hebben zo de eerste duinen van Peru overwonnen.

“Ja, dit is Dakar,” vertelt Becx. “Wat een avontuur meteen voor ons, een heftigere Dakar ontmaagding kun je je bijna niet voorstellen. Gelukkig was er een truck van Mini die ons wilde slepen. Zestig kilometer in het stof en zonder iets te zien. We zijn vervolgens wel tien keer vast komen te zitten, nog twee keer de sleepkabel kapot. Zo maak je nog eens wat mee in je eerste Dakar etappe. De zonsondergang was wel erg mooi!”

De monteurs van Becx Competition zijn direct bij terugkomst in het bivak begonnen met de montage van een nieuwe versnellingsbak. “Het zal laat worden voor de mannen, maar ze zullen er alles aan doen om ons weer op de weg te krijgen. We hebben alle waypoints gepakt, dus we mogen gewoon van start in de tweede etappe,” aldus Kuijpers.

Dakar 2019 MitjetWE HEBBEN HET PODIUM GEHAALD!
Mitjet Dakar 2019BECX BELOONT MONTEURS MET GOEDE PRESTATIE NA SLAPELOZE NACHT

Gerelateerde berichten