Mitjet Dakar 2019

BECX BELOONT MONTEURS MET GOEDE PRESTATIE NA SLAPELOZE NACHT

8 januari 2019

DE MITJET ZONDER PROBLEMEN NAAR DE FINISH

Dat Michiel Becx en Edwin Kuijpers aan de finish van de tweede etappe staan, hebben zij volledig te danken aan het harde werken van de monteurs. Na de versnellingsbakproblemen van gisteren heeft het team de hele nacht doorgewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen. Met de MitJet beginnen zij helemaal achteraan en rijden zij, zonder risico’s, naar voren om als 58e te finishen.

“Ik ben wel trots op onze jongens!” vertelt Becx. “We zijn een heel klein team, maar we hebben het wel gedaan. Vandaag wilden we zonder problemen naar de finish rijden zodat de monteurs een rustige avond hebben. Dat is gelukt, mede omdat we uit de problemen bleven, was deze proef met de MitJet Off-Road goed te doen. Serieuze duinen met steile afdalingen en verschillende omgevingen en ondergronden. We hebben niet een keer vast gezeten. Niet alleen de jongens in het bivak hebben hun best gedaan, ook Edwin heeft goed gewerkt. Ik ben erg blij met dit team.”

Becx stond vanochtend maar net op tijd aan de start. “We moesten om 7 uur uit het bivak, om kwart voor zeven zat de bak eronder. Het was spannend, maar het is gelukt. En nu staan we in San Juan de Marcona. Morgen gaan we richting Arequipa en rijden we 331 kilometer op snelheid. Wederom een serieuze test dus.”

Mitjet Dakar 2019VERSNELLINGSBAK PROBLEMEN VOOR BECX IN EERSTE ETAPPE
Mitjet Dakar 2019BECX STAAT HEEL LANG “BIJNA” VAST

Gerelateerde berichten