Tunisia Desert Challenge 2022

TUNISIA DESERT CHALLENGE 2022

22 april 2022

Becx Competition neemt deel aan de Tunisia Desert Challenge met een Arcane

Vandaag zijn de auto’s klaar gemaakt en is de technische keuring geweest. De Arcanes zijn zonder problemen goedgekeurd. Naderhand hebben we nog kunnen testen. Tijdens dit event staan er 3 Arcanes aan de start: nummer 207 Janus van Kasteren & Marcel Snijder, nummer 209 Michiel Becx & Edwin Kuijpers en met nummer 216 rijden Hans Weijs & Tim Rietveld.
Stage 1
Arcane sluit etappe 1 af met een 2e, 3e en 8e plaats. Etappe 1 is goed verlopen voor het Arcane Factory Racing Team. Hans Weijs en Tim Rietveld behaalde een tweede plaats. Janus van Kasteren en Marcel Snijders een 3e en Michiel Becx en Edwin Kuijpers een mooie 8e plek. Het was een pittige proloog. Veel navigatie werk en een technisch parcours. Morgen etappe 2 met ca. 350km klassementsproef.
Stage 3
P3 voor Hans Weijs en Tim Rietveld! Etappe 3 was een zware etappe van de Tunisia Desert Challenge. Lastige duinen en moeilijke navigatie maakten etappe 3 een grote uitdaging. Na 350 kilometer proef wisten Hans en Tim hun Arcane zonder problemen aan de finish te brengen op een derde plaats. Michiel Becx en Edwin Kuijpers behaalde een verdienstelijke 18e plek! Een mooi resultaat.

Een update van etappe 4&5 van de Tunisia Desert Challenge
Afgelopen jaar is er keihard gewerkt aan de Arcane’s. Al dat werken heeft zich in 1 keer uitbetaald in etappe 4 & 5
Precies 1 jaar nadat de eerste schetsen op papier gezet zijn van de auto zijn meerdere etappe winsten behaald in de tweede grootste rally ter wereld! Etappe 4 wisten Janus van Kasteren en Marcel Snijders op hun naam te schrijven, etappe 5 werd gewonnen door Hans Weijs en Tim Rietveld. Michiel Becx en Edwin Kuijpers wisten etappe 4 als tweede te eindigen.
Een heel jaar heeft het team met bloed-, zweet & tranen aan de auto’s gewerkt. Talloze pieken en dalen verder maar het bewijs is geleverd dat met toewijding en doorzettingsvermogen veel mogelijk is. Natuurlijk zijn we er nog niet, maar het geeft weer een berg energie om de komende periode nog harder te werken aan de ontwikkeling van de auto.
Arcane Factory Racing behaalt succes tijdens Tunisia Desert Challenge 2022
Dakar was de eerste echte wedstrijd voor Arcane. Hierbij werd een prachtige 11e plek in het T3 klassement behaald. Na Dakar is er hard doorgewerkt om de Arcane’s verder te ontwikkelen aan de hand van de opgedane ervaring.
Afgelopen week stond het tweede event op het programma, de Tunisia Desert Challenge! 2800 kilometer klassementsproef. De Tunisia Desert Challenge werd verreden in het zuiden van Tunisia. Het gebied kenmerkt zich door de vele zandduinen, opgedroogde meren, rotsen en hoge temperaturen. Kortom, een gebied waar de Arcane zich thuis voelt.
Tijdens etappe 1, de proloog van 55 kilometer werden een mooie 2e, 3e en 8e plaats behaald. In de rest van de 8 etappes werden door Michiel Becx & Edwin Kuijpers, Janus van Kasteren & Marcel Snijders en Hans Weijs & Tim Rietveld verschillende dagsuccessen gescoord. Janus van Kasteren won de vierde etappe, Michiel Becx eindigde die dag als tweede. Hans Weijs won etappe vijf en etappe acht. Kortom mooie klasseringen waaruit blijkt dat er door de ontwikkelingen en het vele harde werken door het team veel progressie gemaakt is! Zeker als je bedenkt dat precies een jaar geleden de Arcane alleen bestond uit een paar strepen op papier en toen pas begonnen is met het bouwen ervan.

Media

Hellendoorn 2019HELLENDOORN RALLY 2019
Hellendoorn 2022HELLENDOORN RALLY 2022

Gerelateerde berichten