MAROCCO DESERT CHALLENGE 2023

MAROCCO DESERT CHALLENGE 2023

29 april 2023

VOORBEREIDING

We zijn aangekomen in Marokko. We hebben een paar goede testdagen in de duinen achter de rug met nieuwe rally coureurs die hun eerste meters in de woestijn hebben gereden. De Arcane laat zich makkelijk besturen, zelfs door een onervaren bestuurder. Door de ondersteuning van ervaren Dakar-rijders is het beginnen aan jouw off-road avontuur een plezier.

𝗖𝗮𝗿 𝟮𝟭𝟰
Rijder: Michiel Becx
Navigator: Wouter de Graaff

Wij zijn klaar voor morgen! De keuring is achter de rug. Morgen staat de shakedown op het programma.

Marocco Desert Challenge 2023
Marocco Desert Challenge 2023

STAGE 1

Bij Michiel en Wouter ging alles zoals het hoort. De monteurs hebben prima werk afgeleverd, de Arcane gaf geen krimp op de mooie afwisselende proloog. Alleen Michiel heeft letterlijk de zolen onder zijn schoenen vandaan gereden! P3 op de Proloog zorgt voor een mooie startpositie voor de tweede special. Morgen staat er eerst een verbinding van 271 km op de agenda, gevolgd door een special van 356 km.

MAROCCO DESERT CHALLENGE 2023

STAGE 2

Het tempo zat er vanaf het begin al goed in bij Michiel. Waar andere equipes te kampen hadden met lekke banden en het zoeken naar de waypoints, was het voor auto 214 een vlekkeloze dag. Hier en daar even van het gaspedaal af om de auto te sparen, maar dat heeft geen afbreuk gedaan aan het prachtige eindresultaat: P1. Morgen weer een lange dag met veel stenen. De mannen gaan er morgen weer goed voor zitten om de voorsprong te behouden.

Marocco Desert Challenge 2023
Marocco Desert Challenge 2023

STAGE 3

Michiel en Wouter zijn vandaag vol goede moed begonnen aan de derde special van 416 km. Net zoals de eerste twee dagen vloog de Arcane probleemloos door het prachtige landschap, met twee keer een wielwissel in het eerste gedeelte. Na de neutralisatie ging het helemaal goed; in een rivierbedding reed iedereen verkeerd, maar Michiel en Wouter hadden het juiste pad meteen te pakken. Helaas brak bij kilometer 368 de draagarm af (die eerder een steen had geraakt). Een podiumplek zit er helaas niet meer in, maar misschien nog wel een paar dagzeges. Ze hebben gelukkig onderweg nog wel iemand kunnen helpen!

Gefinisht, 9 minuten achter Janus en 16 minuten achter Macik, met 1 minuut gecorrigeerd zijn we op een mooie 3e plaats geëindigd.

Morgen gaan we van Zagora naar Merzouga!

Marocco Desert Challenge 2023
Marocco Desert Challenge 2023

STAGE 4

Voor auto 214 was het helaas een ander verhaal. Door vervuilde brandstof heeft de auto een brandstofprobleem opgelopen, waardoor er veel tijd verloren is gegaan.

Marocco Desert Challenge 2023
Marocco Desert Challenge 2023

STAGE 5

Vandaag was een moeizame dag in het algemeen, maar Becx en De Graaff (auto 214) zijn bij de finish. Voor Lex en Marije (auto 295) was het een ander verhaal; na een aanrijding zijn ze gelukkig ongedeerd, maar heeft de auto grote gevolgschade. Op het moment van schrijven zijn ze nog onderweg.