Twente Rally 2015

TWENTE RALLY HENGELO 2015

6 november 2015

Schade tijdens begin van de rally maar toch een mooi eindresultaat

De tweede wedstrijd van Michiel en Edwin met de Citroën DS3 MAX, is ook meteen de laatste van dit jaar. Na een goede GTC Rally afgelopen maand, konden de twee Brabanders zich opmaken voor de Twente Rally rondom Hengelo.

Echter tijdens de laatste kilometer van de eerste proef was er meteen al een schuiver in een snelle links/rechts combinatie, waarbij de achterremmen blokkeerde en de achterzijde op het gras terecht kwam. Hierdoor schoof de auto achteruit tegen een hekwerk aan en was de achterkant “licht” gedeukt, maar technisch nog zover in orde dat de proef kon worden afgewerkt. Dit koste Michiel en Edwin ongeveer 50 seconde, wat meteen een flinke achterstand opleverde.

In de twee en derde proef liet Michiel meteen weer zien dat de auto technisch in orde was, door zelfs nog een 7e tijd te rijden op de langste proef van de dag!

Met een 17e plaats algemeen moest de achtervolging ingezet worden op de collega coureurs in de tweewiel aangedreven klasse. Met enkele top tien plaatsen algemeen, konden de Becx Competirion coureurs al weer opklimmen naar een 11e plaats, en kwam een top tien plaats, wat het team als doel had, al weer aardig in beeld.

In de laatste boucle van 3 proeven, klommen Michiel en Edwin de top tien binnen met respectievelijk een 7e en 9e tijd op proef zeven en acht. Met nog een proef te gaan, die door wat vertraging moest worden verreden in het donker, was er niet veel meer te winnen, aangezien de nummer 8 ver los stond en er geen bedreiging meer was van achter. Toen het tijdens de start ook nog erg mistig werd, besloot het team om geen risico te nemen en veilig de auto over de eindstreep te brengen. Met toch nog een 9e plaats in de lange proef van 16 kilometer, klommen de Citroën coureirs naar een 8e plaats algemeen in een sterk bezet deelnemersveld, met veel snelle vierwiel aangedreven auto’s. In de tweewiel aangedreven klasse werd een 3e plaats behaald, en in de RC3 klasse pakten Michiel en Edwin de eindoverwinning. Al met al een leerzaam weekend met een minder leuk begin, maar toch een mooi eind resuultaat.

Media