BRESLAU RALLY 2023

BRESLAU RALLY 2023

30 juni 2023

PROLOOG

Tijdens de eerste dag van de de Breslau Rally stonden zowel de proloog als de eerste stage op het programma. Arcane doet mee met twee auto’s: Michiel Becx rijdt samen met Edwin Kuijpers, terwijl Janus van Kasteren navigator Marcel Snijders meeneemt.
De proloog van 27 kilometer ging lekker voor beide auto’s: Michiel kwam als eerste binnen, met Janus daar kort achter op 10 seconden.

Breslau Rally 2023
Breslau Rally 2023

STAGE 1

De eerste proef ging over 144 kilometer. Na 90 kilometer had Janus een voorsprong van 1,5 minuut op Michiel, maar door een klein navigatiefoutje (waar Marcel direct de goede weg te pakken had) liep dat verder op.
Daarna moesten de auto’s waterplassen trotseren, een gevolg van de regenval van de afgelopen dagen. Gelukkig gaven beide Arcanes geen enkele kik.
De officiële uitslag is op dit moment nog niet binnen, maar zoals het er nu uitziet is Janus vandaag de absolute winnaar als leider in het algemeen klassement. Michiel volgt waarschijnlijk op plek 3 of 4, maar dat is nog even afwachten.

Breslau Rally 2023

STAGE 2

Na 300 kilometer verbinding kwamen we aan in het noordelijk gelegen Drawsko Pomorskie voor het tweede deel van de rally. We mochten ons opmaken voor een nachtproef, en wat voor een! Van de 80 kilometer gingen er 60 door modder en waterplassen, na een paar flinke hoosbuien eerder op de dag.
Gelukkig geen probleem voor de Arcanes: Janus werd de dagwinnaar, Michiel volgde met anderhalve minuut op de tweede plaats. In het algemeen klassement staat Janus nog steeds bovenaan, met 13 minuten voorsprong op de nummer 2 en Michiel daar weer anderhalve minuut achter op plek 3.

Breslau Rally 2023
Breslau Rally 2023

STAGE 3

Het was een mooie dag voor Team Arcane vandaag! De eerste van twee proeven van vandaag (67km) was er eentje met wederom veel modder en waterplassen.

Het was een snelle proef met bospaadjes en tankbanen die kriskras door een groot militair terrein liepen. Michiel eindigde tweede op 4 seconden van de Litouwse winnaar; Janus werd vijfde op een minuut.

Vanmiddag was de tweede proef van de dag over 76 kilometer. Wederom veel water met soms tientallen meters geen zicht door de modder die over de voorruit stroomde. Het resultaat was super voor Arcane: Janus won, met Michiel de tweede plek op 2 minuten. Janus staat eerste in het algemeen klassement; Michiel staat derde op 12 minuten.

Morgen wederom twee proeven, met als het goed is 25 graden en een zonnetje!

Breslau Rally 2023