https://www.becxcompetition.nl/team/becx-tds-racing/_506____NL
 

Becx Competition   -  Historie.....

 

De historie van het Becx-TDS Racing team begint in de het jaar 2008, door het samen gaan van Michiel Becx (Becx Verhuur) en Edwin Kuijpers (TDS-Racing).

Tijdens deze zogenaamde “fusie”  werden de twee teams samen gevoegd tot een groot team waarbij de specifieke krachten werden gebundeld, die het team hebben gemaakt tot wat het nu is.

Aangezien het TDS-Racing team destijds actief was in de Sprintcar-sport, werd daar de volgende stap in gezet. Een start werd gemaakt met de bouw van zeven zelf ontwikkelde sprintcars, die voorzien waren van de allerlaatste technieken, en waarmee deel zou worden genomen aan het Nederlands Kampioenschap Rallyracing.

De ontwikkeling en bouw van deze sprintcars werd geheel in eigen beheer uitgevoerd. D.m.v. 3D Autocad tekeningen, en kracht berekeningen werden de frames en wielophanging ontwikkeld.

Dit resulteerde in 2009, tijdens het eerste jaar voor het team in een 2e plaats voor Edwin Kuijpers, waarbij er 6 van de 7 Becx-TDS sprintcars bij de eerste 12 van het Nederlands kampioenschap eindigde.

In het tweede jaar(2010), werd er uiteindelijk het Nederlands kampioenschap binnen gehaald, door Michiel Becx, waarbij 6 rijders van het Becx-TDS team binnen de top tien eindigde! Het succes was nu compleet, er werd gezocht naar een nieuwe uitdaging op een hoger niveau.

 

Nieuwe stap....

Uiteindelijk werd er een eigen demo/show team opgezet met een race Truck en een kleine silhouet Rally car; een zogenaamde “mini” WRC.

De keus voor een race Truck was vrij logisch, aangezien zowel Becx-Verhuur als TDS in de transportwereld actief  zijn, en daar de potentiele- en huidige klantenkring te vinden is.

In April 2011 werd er dan ook overgegaan tot de aanschaf van een MAN TGS 18.480 trekker, die compleet werd aangepast als race/demo Truck. De racetruck werd zelfs uitgevoerd met een officiële MAN Rennsport motor met meer dan 1000 PK en 5000Nm Koppel.

Dit moet lijden tot een topsnelheid van over de 200 Km/h en een acceleratie van 0-100 km/h binnen 5 seconden!

D.w.z. dat deze racetruck sneller accelereert dan een Porsche 911!

 

 

De “mini” WRC werd een buizenframe met een polyester body daarover heen, van een Ford Fiesta type 7(2010). Deze silhouet car is doo rhet team gefabriceerd in twee verschillende uitvoeringen. n.l. een achterwiel aangedreven uitvoering, voorzien van een 1000cc motorfiets motor met Turbo die 300Pk leverd bij een gewicht van 600 Kg. De tweede uitvoering is een vierwiel aangedreven silhouet-car met een Audi 5 cilinder voorin, met meer dan 600 pk en en droog gewicht van 850Kg.

Deze kleine “monstertjes” hebben een topsnelheid over de 200 Km/h, en een acceleratie van 0 – 100 Km/h binnen de 2,5 seconden!

Door de jarenlange ervaring in de autosport en de test- en race analyses vanuit het verleden m.b.v. GPS-en video materiaal, is het team unieke racevoertuigen aan het creëren die nergens in de wereld te koop zijn!

 

 

 

 

 

RALLYSPORT...

In het jaar 2013 heeft het team de overstap gemaakt naar de Rallysport, waarbij Michiel als coureur de Citroën DS3 R3T bestuurde en Edwin naast hem zorge voor de navigatie tijdens de rally proeven. waar in 2013 nog gereden werdt in het Nederlands Short Rally kampioenschap, gingen Michiel en Edwin het een stapje hoger wagen in het algemeen Nederlands Rally Kampioenschap. 

Met enkele mooie resultaten in 2014, waaronder een zevende plaats algemeen in de Conrad Euregio Rally, had het team een bijzonder leerzaam jaar in de voor hen niee wereldje.

Vanaf 2015 zal het team op het hoogste niveau in Nederland en België gaan deelnemen met een Ford Fiësta R5 uit de stallen van M-Sport. De auto zal onder eigen beheerworden onderhouden en gerund, waarbij Edwin deze technische taak op zich gaat nemen met een team van fanatieke monteurs die al jarenlang verbonden zijn aan het Becx-TDS Racing team. De posite van navigator wordt dit jaar ingenomen door de zeer ervaren co-piloot uit het Belgische land: Eddy Smeets. Samen met Michiel wil hij er een leerzaam Rally jaar van gaan maken, waarbij de nadruk op leren licht, en er zo de komende jaren gegroeid kan worden naar de top van de Nederlandse en Belgische Rallysport.‚Äč

 

 

Graag zien wij jullie terug tijdens een van onze rally's of evenementen, en kom dan gerust eens binnen lopen voor een praatje of een bakske koffie.......

 

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Website door CM Specialist